Personvern

1. Innledning

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter om databeskyttelse. 

2. Om personopplysninger og vår håndtering
Ved å akseptere denne personvernerklæringen, samtykker du til at Helsehistorisk forum behandler din personlige informasjon i samsvar med denne personvernregelen.

Personlig informasjon er informasjon som kan knyttes til en identifiserbar fysisk person. Dette inkluderer for eksempel navn, IP-adresser og kontaktinformasjon.

Behandling av personopplysninger inkluderer det som skjer med personopplysningene, for eksempel samling, organisering, justeringer og sletting av informasjon, både fra system og naturlig person.

2.1 Formålet med personopplysninger
Helsehistorisk forum behandler personlig informasjon som er nødvendig for å kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor våre interessenter. Vi bruker også personopplysninger for å kunne kontakte personene som først tok kontakt med Helsehistorisk forum

2.2 Personopplysninger som lagres
Vi lagrer adresselister med følgende informasjon om våre interessenter: navn, adresse, e-post, telefonnummer, valgfri melding for å kommunisere med våre interessenter, i tillegg til å gi informasjon om, og å invitere til, våre aktiviteter. 

2.3 Eksisterende brukere
Som en eksisterende bruker, lagrer vi informasjonen vi fikk da vi ble kontaktet. Vi lagrer også informasjonen du gir oss underveis for å tilby best mulig tjeneste.

Dine personopplysninger lagres så lenge tjenestene våre brukes og så lenge det er en juridisk forpliktelse til å oppbevare informasjonen. I henhold til for eksempel regnskapsloven har vi en juridisk plikt til å oppbevare informasjonen i minst syv år.

2.4 Utlevering av opplysninger til tredjeparter
Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. Slik rettslig forpliktelse omfatter blant annet utlevering av persondata til offentlige etater som NAV, politiet, etc.

2.5 Rettigheter for den registrerte
Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

3. Informasjonskapsler og analysetjenester
Du kan lese mer om informasjonskapslene vi bruker, nederst på denne siden. De forskjellige typene informasjonskapsler vi bruker er følgende:
a) Nødvendige informasjonskapsler (informasjonskapsler kreves for at nettstedet skal fungere, men ikke brukes til å identifisere en person.) b) Informasjonskapsler for statistikk og markedsføring.

3.1 Informasjonskapsler
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som nettstedet sender og lagrer på datamaskinen din eller andre enheter som brukes til å få tilgang til nettstedet.

Bruk av informasjonskapsler er regulert i ekomloven § 2-7b. Bruk av informasjonskapsler er ikke tillatt med mindre bruker er informert om, og har samtykket til, hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med denne behandlingen er og hvem som behandler opplysningene.

Ved å være på Helsehistorisk forums nettsted, samtykker du til at det settes informasjonskapsler i din nettleser. Hvis du ikke ønsker at vi bruker informasjonskapsler, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din. 

Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere opplevelsen din på vårt nettsted. Informasjonen innhentet via informasjonskapsler kan også brukes til markedsføring og kommunikasjon.

3.2 Formål ved bruk av informasjonskapsler
a) Analyse av bruksmønster og statistikk. Vi bruker analysetjenester levert av tredjepart.
b) Innlogging og administrasjon av nettstedet. 

3.3 Linker til tredjepart
Tjenesten vår kan inneholde linker til andre nettsteder som ikke drives av oss, f.eks. Wikipedia, Nasjonalbiblioteket, Google, YouTube, Facebook, Instagram. Hvis du klikker på en tredjepartslenke, blir du omdirigert til tredjepartsnettstedet. Vi har ingen kontroll over og påtar oss ikke ansvar for innhold, personvern eller personvernpolitikk eller praksis på tredjeparts nettsteder eller tjenester.

4. Kontaktinformasjon
Helsehistorisk forum

https://helsehistoriskforum.no/
post@helsehistoriskforum.no

Telefon: +47 913 45 955
Adresse: John Brandts vei 33, 0860 Oslo