Studietur til Telemark august 2024

Publisert dato: 6. september, 2023

28.–29. august 2024

Det er med stor glede vi kan invitere til studietur til Telemark! 

16. mai 2024: Fem ledige plasser (av 40).

Vi vil særlig utforske fjellbygda Rauland og eplebygda Gvarv, og har satt sammen et rikholdig og variert program over to dager.

Stikkord er Natur, kultur, mestring og trivsel. Vi vil oppleve storslått natur, mangfoldig kultur og hvordan aktiviteter og nærhet til naturen kan bidra til mestring, samhold og trivsel.

Vi reiser fra Ullevål stadion på morgenen og kommer til tradisjonsrike Nutheim gjestgiveri til lunsj.

Første faglige programpost er Rehabiliteringssenteret AiR i Rauland med foredrag og omvisning. Senteret ble åpnet i 1986, og var opprinnelig beregnet på slitne industriarbeidere med muskel- og skjelettplager. Mye er skjedd siden den gang, og nå tilbys rehabilitering for alle som på grunn av sykdom eller livssituasjon trenger hjelp for å holde seg i eller komme inn i arbeidslivet. AiR er landets ledende senter for arbeidsrettet rehabilitering.   

Etter besøket på AiR vil vi ha en kort sightseeing før vi kommer til Raulandsakademiet for innlosjering, middag og musikalsk underholdning.

På andre dag besøker vi først Dyre Vaa-samlingane, som ble åpnet i 1981, og som presenterer et mangfold av verkene til Dyre Vaa (1903-1980), som ved siden av Gustav Vigeland er den billedhoggeren som i sterkest grad har preget norsk skulpturmiljø.

Vi drar deretter til Lindheim ølkompani i Gvarv til omvisning og lunsj. Lindheim er både en fruktgård og et bryggeri. Vi får innblikk i det varierte utvalget av drikke som blir produsert på gården og en omvisning i produksjonslokalene.

Neste post på programmet Seljebakken småbruk, som er en del av Inn på tunet-ordningen. Det er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk, som skal gi mestring, utvikling og trivsel.

Til slutt spiser vi middag på Kjernehuset frivillighetssentral, midt i Gvarv sentrum, som er en historisk og hyggelig plass, med barn og unge som hovedsatsing og en inkluderende møteplass for alle.

Deretter vender vi nesa hjemover med forventet ankomst Ullevål stadion kl. 21:30.

Pris per person
Enkeltrom:    kr 4600
Dobbeltrom:  kr 4100
Alle måltider er inkludert.

Vi har 40 plasser og en må være betalende venn for å kunne delta. Studieturene våre er svært populære, så vær tidlig ute med å melde deg på!

Påmelding: post@helsehistoriskforum.no

Alle må ha egen reise/avbestillingsforsikring.

Vi ser frem til en ny og lærerik studietur sammen med dere!

Bilde: Rehabiliteringssenteret AiR i Rauland